eSalon

e-Salon

Scheduling Software for Salons, Hairdressers, Spas

Gecə növbəsində doğan şans

Home Forums Help Desk Gecə növbəsində doğan şans

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    emeraldvoluminous
    Participant

Mən xəbər qəzetində işləyirəm. Yox, jurnalist deyiləm. Mən korrekturam. Gecə növbəsi. Saat 22:00-dan səhər 6-ya qədər. Gələn xəbərləri, məqalələri oxuyuram, səhvləri düzəldirəm. İş maraqlıdır, amma çox yorucudur. Gecənin bir saatında gözlərin yumulur, amma yata bilmirsən. Hər hərfə diqqət yetirməlisən.

Həmin gecə də belə idi. Saat 2-ni keçmişdi. Qarşıma uzun bir məqalə gəldi – iqtisadiyyatdan. Çox darıxdırıcı idi. Düşüncələrim dağılırdı. Bir az ara verməli idim. Telefonumu götürdüm, internetdə gəzirdim. Birdən bir dostumun statusunda “mostbet ge” yazılmışdı. Nə deməkdi? Ge – nədir? Axtardım. Gördüm ki, “ge” oyunların bir kateqoriyasıdır, yeni bir şeydir. Dostum yazmışdı: “mostbet ge ilə tanış olun, yeni imkanlar”. Gülümsədim. Düşündüm: “Korrekturam, gecə-gündüz səhvləri düzəldirəm, bəlkə də öz həyatımda bir səhvi düzəldim?”

Sayta keçdim. “Mostbet ge” bölməsini açdım. Gördüm ki, burada daha müasir oyunlar var, daha canlı dizayn. Qeydiyyatdan keçdim. 15 manat bonus verdilər. Mən də özümdən 10 manat əlavə etdim. Başladım oynamağa.

Oyunlardan biri çox xoşuma gəldi – “Gates of Valhalla”. Vikinglər, döyüşlər, qalxanlar. Hər fırlanmada bir nağara səsi eşidilirdi. Sanki döyüşə çağırırdı. Oynadım, oynadım. 25 manat 19 düşdü, sonra 31 qalxdı, sonra 24-ə düşdü. Dəyişkən idi. Birdən ekranda bir qalxan parladı. Bütün simvollar eyni oldu. 8 pulsuz fırlanma başladı. Hər fırlanma 2 qat uduş gətirirdi. Birinci fırlanma – 6 manat. İkinci – 12. Üçüncü – 24. Dördüncü fırlanmada 56 manat gördüm. Əllərim əsdi. Axırıncı fırlanmada məbləğ dayandı: 188 manat.

Masa arxasında oturmuşdum. Qəzet ofisinin soyuq işıqları altında. Kofe soyumuşdu. Saat gecə 3.15 idi. Birdən başa düşdüm: bu pul mənim bir aylıq kofe xərcimdir. Yox, daha çox. Tez çıxarış etdim. Pul düşdü. Oturub düşündüm: “Mən səhvləri düzəldirəm, amma bu dəfə şans özü mənim xəbərimi yazdı”.

Səhər növbə bitdi. Evə gəldim. Arvad yatmışdı. Oyanmadım. Yatağa girdim, amma yata bilmirdim. Gözlərimi yumdum, qarşımda vikinglər, qalxanlar, döyüşlər. Gülümsədim. Yuxuya getdim.

Həmin gündən sonra mostbet ge mənim üçün gecə yoldaşı oldu. Hər gecə növbəsində, yorğunluq hiss edəndə, diqqətim dağılanda, bir az oynayıram. 5 dəqiqə, 10 dəqiqə. Udanda özümə kofe alıram, uduzanda deyirəm: “Kofesiz də olar”.

Bir gecə çox yorğun idim. Gözlərim yumulurdu. Məqalələrdə səhvlər artmışdı. Fikirləşdim: “Bəlkə bir az oynayım, ayılaram”. Mostbet ge açdım. 5 manat atdım. 20 dəqiqə oynadım, uduzdum. Hirslənmədim. Qalxdım, bir stəkan su içdim, qayıtdım işimə. Məqaləni yenidən oxudum. Bu dəfə heç səhv yox idi. Düşündüm: “O oyun məni ayıltmadı, amma beynimi təmizlədi”. Doğrudan da, belə bir şey var. Bəzən uduzmaq da xeyirlidir.

Dostlarım deyir: “Korrektursan, diqqət işindir, qumar oynamaq diqqəti dağıdar”. Mən deyirəm: “Yox, əksinə. Mən oynayanda beynim dincəlir. Rəqəmlər, simvollar, sadə mexanika. Məqalələrin mürəkkəb cümlələrindən sonra bu, sadəcə bir istirahətdir”. İnanırlar? Bəziləri inanır, bəziləri yox. Amma mən bilirəm nə dediyimi.

Bir dəfə 200 manat qazandım. O pulun 100-ü ilə ofisimizə yeni kofe maşını aldım. Həmkarlarım çox sevindi. Dedilər: “Sən nə axmaq adamsan, öz puluna kofe maşını alırsan?”. Dedim: “Bu pul şansındı, şans da paylaşılmalıdır”. O gündən sonra ofisdə hər kəs mənə “Bəxtiyar” deyə çağırır. Əsl adım Səid deyil. Amma fərqi yoxdur.

Hələ də mostbet ge oynayıram. Hələ də gecə növbələrində. Hələ də korrektur. Amma indi fərqliyəm. Daha rahatam. Daha az əsəbləşirəm. Çünki bilirəm ki, həyatda hər şey nisbidir. Səhv düzəldirsən, uduş gəlir, uduzursan, yenə də davam edirsən. Hər şey oyundur. Mənim oyunum məqalələr, səhvlər, vergüllər, nöqtələrdir. Mostbet ge isə sadəcə bir ara. Bir nəfəs. Bir dəqiqəlik qaçış.

Bu gün axşam yenə növbəm var. Qarşıda uzun məqalələr, iqtisadiyyat, siyasət, bəlkə də idman. Amma mən hazıram. Çünki bilirəm ki, gecənin bir saatında, yorğunluq ən yüksək həddə çatanda, bir düymə məni xilas edə bilər. Udmaq şərt deyil. Sadəcə fərqli bir dünyaya qaçmaq, bir neçə dəqiqəlik də olsa. Və sonra geri qayıtmaq. Vergülümü qoymaq, nöqtəmi atmaq. Həyat davam edir. Oyun da. Mən isə hər ikisinin ortasında, korrektur kürsümə oturub, gülümsəyirəm. Çünki şans mənimlədir. Gecə də. Və o gözəl “mostbet ge” də.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.